Over onze club, Rotary Club Eeklo

De Rotaryclub Eeklo behoort tot de wereldwijde organisatie "Rotary International". "Rotary International" telt meer dan 32400 rotaryclubs verspreid in 168 landen en heeft ongeveer 1,2 miljoen leden.

De Rotaryclub Eeklo bestaat vandaag uit 35 leden. Zoals bij alle Rotaryclubs komen zij overwegend uit het zakenleven of uit de vrije beroepen. Zij hanteren hoge ethische normen en zetten zich in ten dienste van de gemeenschap.

Een Rotaryclub is niet politiek, niet godsdienstig en niet gebonden aan ras, stand of cultuur, vergadert wekelijks - op donderdag voor Rotaryclub Eeklo - en heeft als voornaamste doel dienstbetoon op nationaal en internationaal vlak via projecten onder andere in de gezondheidszorg, de bestrijding van armoede en honger, de zorg voor het milieu, het analfabetisme, het geweld, enz. Ook worden heel wat programma's gesteund ten behoeve van de jeugd als daar zijn bv. De internationale uitwisseling van studenten enz.

Neem gerust contact met ons op indien onze werking u interesseert en/of indien u wil bijdragen, u wordt met open armen ontvangen.

Met rotarische groeten,

Voorzitter 2018-2019

Onze club is opgericht in 1965 en telt 35 actieve leden. De huidige voorzitter is Xavier Lievens, hij loste op in juni 2018 Filip Blaton af en zal in juni 2019 de fakkel opnieuw doorgeven, aan Philippe Willems.

Wij behoren tot het district 1620 en zijn de peterclub van RC Maldegem en RC Sint Jan in Eremo 'Krekenland'. Als peterclub hebben we Rotary Club Gent.

Tweemaal in de maand komen wij samen, op donderdag. De 2de donderdag van elke maand vergaderen wij 's avonds om 19u30, samen met onze partners en de 4de donderdag van elke maand 's middags om 12u15. Als er een vijfde donderdag valt in de maand, komen 's avonds enkel de leden samen. Ons clublokaal is Ter Heide, in de Tragelstraat 2, 9971 Lembeke.

U kan in contact treden met onze club via onze voorzitter:
GSM: +32 476 92 67 13
lievens.xavier@telenet.be