Over onze club, Rotary Club Eeklo

Gegroet beste geïnteresseerde in Rotary,

Vooraf alvast bedankt voor uw interesse in onze Eeklose Club en in Rotary in het algemeen. Lid zijn van Rotary betekent lid zijn van The Social Network avant la lettre. Want Rotary is zowat de uitvinder van het sociaal netwerk. En dit op verschillende niveaus.

Vooreerst probeert onze lokale club, met zijn 32 actieve leden, een netwerk te vormen voor contacten tussen ondernemers en ondernemende geesten binnen sectoren allerhande, zowel binnen de profit- als binnen de non-profit. Onze vergaderingen vormen een vriendschappelijk netwerk-event tussen generaties, persoonlijkheden en interesses. Hier kan twee keer per maand onder club-leden van gedachten gewisseld worden. En tevens proberen we de avond-vergaderingen meer kleur te geven met een interessante spreker of activiteit. Maar het mag soms ook eens gewoon FUN zijn.
Daarnaast proberen we ons als club ook sociaal te engageren. Hiervoor wordt jaarlijks een Fund-Raise event georganiseerd, om middelen de genereren die voor één of meer sociale doelen kunnen worden aangewend. Na vele jaren een Komische Avond te organiseren in CC De Herbakker, werd vorig jaar voor het eerst een WinterBBQ georganiseerd. En dit jaar zijn we van plan om dit te herhalen. De eerste editie was ten voordele van Het Heldenhuis. Dit jaar wordt Humival uit Waarschoot de begunstigde. Maar ook gedurende het ganse werkjaar worden her en der diverse projecten gesteund.

Op één niveau hoger vormt het Disctrict de band tussen de verschillende locale clubs, waardoor het contact tussen clubs gemakkelijker wordt. Zo worden alle adres en contact-gegevens van alle leden op disctrict-niveau automatisch toegankelijk voor alle leden. Bovendien organiseren zij ook de befaamde Rotary Youth Exchange, een uitwisselings-netwerk voor jongeren en studenten uit alle landen waar Rotary actief is. Tot slot coördineert dit niveau ook de samenwerking tussen de locale clubs en Rotary international.

Dit brengt ons tot het hoogste niveau, zijnde de wereldwijde organisatie "Rotary International", welke meer dan 32.400 rotaryclubs verspreid in 168 landen telt, en ongeveer 1,2 miljoen leden heeft. RI is ook The Rotary Foundation, een stichting die zich inzet voor sociale doelen allerhande, zoals End Polio Now en vele vele anderen. Via zijn locale Club draagt elke Rotariër bij tot deze internationale stichting.

Nog meer interesse in Rotary? Neem gerust contact met ons op. Wij zullen U met open armen ontvangen en verder wegwijs maken in het functioneren van Rotary en onze Club.

Met rotarische groeten,


Philippe Willems
Voorzitter 2019-2020


Onze club is opgericht in 1965 en telt 32 actieve leden. De huidige voorzitter is Jens Van Zele, hij loste in juni 2020 Philippe Willems af en zal in juni 2021 de fakkel opnieuw doorgeven.

Wij behoren tot het district 1620 en zijn de peterclub van RC Maldegem en RC Sint Jan in Eremo 'Krekenland'. Als peterclub hebben we Rotary Club Gent.

Tweemaal in de maand komen wij samen, op donderdag. De 2de donderdag van elke maand vergaderen wij 's avonds om 19u30, samen met onze partners en de 4de donderdag van elke maand 's middags om 12u15. Als er een vijfde donderdag valt in de maand, komen 's avonds enkel de leden samen. Ons clublokaal is Ter Heide, in de Tragelstraat 2, 9971 Lembeke.


U kan in contact treden met onze club via onze voorzitter:
Jens Van Zele
GSM: +32 473 43 51 43
voorzitter@rotaryeeklo.be

Of via de secretaris:
Nicolas Devroe
GSM. +32 477 73 93 06
ndevroe@hotmail.com


Onze club in beeld:

Inge Berghman
algemene geneeskunde
Filip Blaton
vastgoed
Luc Boelens
Bedrijfsbeheer
Luc Carpentier
radiologie
Filip De Pauw
landmeter
Jan De Smedt
garagehouder
Philip De Sutter
bakkerij
Francis Denoo
Ignace Ghijselings
orthopaedie
Bart Goemaere
algemene geneeskunde
Kenneth Himschoot
consultant
Frans Huysman
timmer- en schrijnwerk
Peter Huysman
verzekeringsmakelaar
Marc Kempeneers
oogheelkunde
Paul Kempeneers
oogheelkunde
Luc Lacroix
balie
Xavier Lievens
garagehouder
Karel Matthys
scheikunde
Eric Obrie
nucleaire geneeskunde
Dirk Schockaert
veeartsenijkunde
Serge Smitz
bankwezen
Maggy Van Belle
welzijn
Thibault Van Belle
notariaat
Pol Van Daele
interieurinrichting
Luc Van Nieuwerburgh
kinesitherapie
Jens Van Zele
architect
Jan Vanderplaetsen
architect
Paul Verstraete
onderwijs
Stefan Vlassenroot
ICT
Micheline Wille
DaniŽl Willems
meubelnijverheid
Philippe Willems
meubelnijverheid